Kulturkompasset | critics of culture events

EUGENIE SKILNAND – Julie


Eugenie Skilnand. Foto: Jörg Wiesner.

Eugenie Skilnand. Foto: Jörg Wiesner.

Eugenie Skilnands tolking av Julie i Den Norske Opera & Ballets gjenopptatte Romeo og Julie produksjon i Michael Corders koreografi er utsøkt. I den første delen former hun den ungdommelige uskylden flott, men det er når vi kommer inn i andre akten at denne tolkingen blir ekstraordinær, Eugenie Skilnand lykkes til overmål i å forme og fortelle oss hennes forskjellige sinnsstemninger. I tillegg til hennes flotte dans har hun et skuespilltalent med utsøkt mimikk, som forteller alle hennes innerste følelser, hennes fortvilelse, den kommende tragedien, som etterhvert går opp for henne når Romeo har forlatt henne, og foreldrenes press på at hun må si ja til å gifte seg med prins Paris, som i denne besetningen danses av Dirk Weyershausen. Skilnands rolletolkning er på høyt internasjonalt nivå.

_bsc8767-2Som Romeo opplever vi Andreas Heise, som danser flott i godt samspill med Kristian Ruutu og Jørund Langeggen som Mercutio og Benvoloi, og som motpart med en flott dramatisk Scott Casban som Tybalt.

Andreas Heise som Romeo. Foto: Jörg Wiesner

Andreas Heise som Romeo. Foto: Jörg Wiesner

I kostymeprakten ved Nadine Baylis, er Weyershausens hatt i hans første entre “Too much”. Hatten kan med fordel reduseres. Den hjelper ikke til å understreke hans flotte sceneutstråling.

Tagged as: , ,