Kulturkompasset | critics of culture events

Cullberbaletten fyller 50 år- og besøker Oslo!


Cullbergballetten på Dansens Hus 17.-19. Februar

Cullbergbaletten: Protagonist. Foto Urban Joeren

Cullbergbaletten: Protagonist. Foto Urban Joeren

Protagonist 17.–19. februar

OSLO/NORGE: Revolusjon, evolusjon og det svenske musikkvidunderet ELIAS. Cullbergballetten er tilbake med en ny koreografi av Jefta van Dinther.

Jefta van Dinther har skapt et nytt, storslagent verk for Cullbergballetten hvor han lar alle danserne i ensemblet spille en hovedrolle – derav tittelen. Musikken og tekster er ved ELIAS,  et nytt stjerneskudd på den svenske musikkhimmelen. Han fikk et sensasjonelt gjennombrudd med hiten Revolution, som også er med i forestillingen.

Protagonist er en betraktning over menneskelighet. Sanger for revolusjon og dans om evolusjon forteller en historie om hvordan mennesker samles, forholder seg til hverandre og blir gitt roller. Instinkt, motstand og tvang vitner om de kamper ethvert menneske utkjemper. I streben etter å høre til og i den felles letingen etter mening og overbevisning tar fellesskapet form. Protagonist er en skildring av samhørighet, omsorg og forbindelser, av isolasjon, kontroll og fremmedgjøring.

Jefta van Dinter med Cullberg Balletten som i år feirer 50 år. Gjester Dansens Hus 17.-19. Februar med tre forestillinger..

Jefta van Dinter med Cullberg Balletten som i år feirer 50 år. Gjester Dansens Hus 17.-19. Februar med tre forestillinger..

Jefta van Dinthers arbeider karakteriseres av et tydelig fysisk anslag, og så godt som alltid isenesettes en utforskning av bevegelse. Kroppen er kjernen i verket, og samhandler med lys, lyd og ulike former for materialer for å smelte sammen til en helhet. Protagonist er Jefta van Dinthers andre verk for Cullbergballetten. Det første verket, Plateau Effect, ble vist på Dansens Hus i mars 2014.

Medvirkende skapere og utøvere:Adam Schütt, Anand Bolder, Camille Prieux, Daniel Sjökvist, Eleanor Campbell, Eszter Czédulás, Eva Mohn, Gesine Moog, Jac Carlsson, Katie Jacobson, Linda Adami (gjest),
Samuel Draper, Unn Faleide, Vincent Van der Plas Musikk og lyddesign:David Kiers Stemme og sang:ELIAS Lysdesign:Minna Tiikkainen Scenografi:SIMKA

Cullbergbaletten: Protagonist. Foto Urban Joeren

Cullbergbaletten: Protagonist. Foto Urban Joeren

Dato & tid

Fre. 17. Feb. 19:00  
Lør. 18. Feb. 19:00  
Søn. 19. Feb. 19:00

Tagged as: , ,