Kulturkompasset | critics of culture events

Humorfest med Bjarte Hjelmeland


Endelig bruser Bjarte på nytt i lånte fjer i hovedstaden.

Humorfest med Bjarte Hjelmeland

Bjarte gleder seg tll å møte Oslo publikummet på nytt på Chat Noir fra 3. November. Han er fortsatt "I Lånte Fjør".

Bjarte gleder seg tll å møte Oslo publikummet på nytt på Chat Noir fra 3. November. Han er fortsatt “I Lånte Fjør”. Her som Anne Guro Bjørnstølguvatn. Foto Øyvind Ganesh/Over Norge.

OSLO/NORGE: Endelig er Bjarte Hjelmeland på vei tilbake til Chat Noir med et helt nytt humorshow. I bagasjen har han med seg en fersk Komipris for showet ”I lånte fjær”. Fra 3. november og helt fram til 10. desember gjester han hovedstadens revy-storstue.

Bjarte Hjelmeland i en av sine mange lånte fjer skikkelser, som har Oslo premiere 3. November på Chat Noir, hvor den spilles nesten helt frem til Jul.

Bjarte Hjelmeland i en av sine mange lånte fjer skikkelser, som har Oslo premiere 3. November på Chat Noir, hvor den spilles nesten helt frem til Jul.

– Jeg gleder meg til å få komme tilbake til Chat Noir, sier Bjarte. – Det er bare to år siden sist gang, da jeg spilte ekstraforestillinger av ”Gu kor gøy!”. Det er dette jeg lever for – å reise ut og underholde publikum. Når Bjarte gjester Chat Noir, har han allerede spilt forestillingen 118 ganger – for over 45 000 publikummere siden Bergenspremieren i januar.

I Hege Schøyens regi

Humordronning Hege Schøyen har hatt regi på Bjarte Hjelmelands forestilling. FOTO: ØYVIND GANESH/OVER NORGE

Humordronning Hege Schøyen har hatt regi på Bjarte Hjelmelands forestilling. FOTO: ØYVIND GANESH/OVER NORGE

I showet får publikum oppleve bergenserens humoristiske timing. Det blir karakterer og musikalsk komedie, men også en personlig Bjarte i sitt andre soloshow. For å ta ham ett steg videre, hanket Hjelmeland inn Hege Schøyen på regi. – Heges erfaring, musikalitet og stilfølelse var akkurat det jeg ønsket meg. Er det noe Hege kan mye om, så er det kvalitet i alle ledd, forteller en entusiastisk skuespiller. Han har fått teksthjelp fra to andre humordamer – Pernille Sørensen og Ingrid Bjørnov. Karakterene i showet spenner fra 6-årige Elton – Bjartes imaginære sønn – til 87 år gamle Borghild som har lagt seg til en småkriminell løpebane på sine eldre dager. Til publikums store forlystelse.

Vant Komiprisen

BJARTE i Lånte Fjer på Chat Noir fra 3. November.

BJARTE i Lånte Fjer på Chat Noir fra 3. November.

Bjarte Hjelmeland har vunnet Komiprisen for forestillingen. Hva tror han er årsaken til at så mange kommer og ser hans forestillinger? – Først og fremst fordi folk liker å få seg en god latter. Det får de gjerne når de ser noe de kjenner seg igjen i. Og jeg har alltid ønsket å få folk til å le. ”Når vi ler, så åpner vi hjertene våre”, sier han. – Jeg tror dessuten jeg byr på en humor som ikke henger ut andre og som ofte har et dypereliggende budskap. Når jeg kler meg ut som forskjellige karakterer og figurer, så tror jeg publikum får et behov for å bli litt kjent med personen som står bak. Hvis man skjønner noe av meg, og hvem jeg er, så setter det lys på figurene. Og da setter figurene igjen lys på meg, avslutter skuespilleren.

Bjarte Hjelmeland I Lånte fjær.

Bjarte Hjelmeland I Lånte fjær.

OM HUMORSHOWET:

Tid og sted:

Chat Noir, Oslo fra 3. november til 10. desember.

Utmerkelser: Vinner av Komiprisen for beste sceneartist

Bjørte Hjelmeland "I Lånte Fjør"

Bjarte Hjelmeland “I Lånte Fjør”

Bare toppkritikker: Terningkast 5 i VG, Bergens Tidende, Bergensavisen, Tønsbergs Blad, Fædrelandsvennen, Grimstad Adressetidende. Terningkast 6 i Agderposten. ”En fest av en forestilling der Bjarte briljerer” skrev Bergensavisen, mens VG konstaterte at ”proffere får du det ikke!”.

Varighet: 90 minutter uten pause

Chanteuren Bjarte I Lånte fjer og med gitar.

Chanteuren Bjarte I Lånte fjer og med gitar.

Følg Bjarte på Facebook, se bilder og video: www.facebook.com/bjarteshow

 

Bjarte Hjelmeland I Lånt Lue? i lånte fjer.

Bjarte Hjelmeland I Lånt Lue? i lånte fjer.

 

Tagged as: , , , , , , , , , , ,