Kulturkompasset | critics of culture events

Fortryllende videodesign i “Vi elsker ABBA”


Fortryllende videodesign i “Vi elsker ABBA”

av

Videodesigner Kristin Bøyesen

Av Henning Høholt

Espen Grjotheim i Videodesign av Kristin Bøyesen. Foto Tomas Bagackas

Espen Grjotheim i Videodesign av Kristin Bøyesen. Foto Tomas Bagackas

OSLO/NORGE: I vår terningkast 5 kritikk av den kritikerroste forestillingen “Vi elsker ABBA”, som hadde premiere på Edderkoppen Scene onsdag 12. Oktober skriver vi blant annet: at den scenografiske løsningen ga “helt forskjellige atmosfærer til de enkelte numrene, samt intelligent visuelt understreker stemningene i de ialt 32 forskjellige låtene som vi opplever.” – videodesign av Kristin Bøyesen.

Jannike Kruse flott i Videodesign av Kristin Bøyesen til "It´s a rich man´s world". Foto Henning Høholt.

Jannike Kruse flott i Videodesign av Kristin Bøyesen til “It´s a rich man´s world”. Foto Henning Høholt.

Det vi dessverre glemte å skrive, er at denne visuelle stemningen ble skapt ved at det på scenografien og scenebildet er en fortryllende videodesign laget av Kristin Bøyesen, som gjør at hele stemningen og scenebildet blir en naturlig del av den meget flotte visuelle helheten, og dette var en så viktig del av det totale sceniske uttrykket, at videodesignet er  fortjener en terningkast 6 i seg selv.

Kristin Bøyesen fotografert på ABBA premieren 12.Oktober. 2016. Privat foto.

Kristin Bøyesen fotografert på ABBA premieren 12.Oktober. 2016. Hun får terningkast 6 for sitt videoarbeide. Privat foto.

"Vi Elsker Abba" i stemningsskapnede Videodesign av Kristin Bøyesen på John-Kristian Alsakers scenografi. Foto Tomas Bagackas

“Vi Elsker Abba” i stemningsskapnede videodesign av Kristin Bøyesen på John-Kristian Alsakers scenografi. Foto Tomas Bagackas

John-Kristian Alsaker hadde en glimrende scenografisk løsning, men det var ikke han alene som ga dette total inntrykket. Videodesignet var Kristin Bøyesens arbeide alene. Dessverre er hun i vår kritikk den eneste vesentlige bidragsyteren til showet som ikke blir nevnt ved navn i din anmeldelse. Kulturkompasset beklager hun ikke fikk kreditt for arbeidet i vår opprinnelige kritikk. Dette er nå blitt rettet opp.

"Vi Elsker ABBA" . Fra venstre Kruse, Rupdal, Grjotheim, Fredvang, Eriksen i Videodesign av Kristin Bøyesen. Foto Tomas Bagackas.

“Vi Elsker ABBA” . Fra venstre Kruse, Rypdal, Grjotheim, Fredvang, Eriksen i Videodesign av Kristin Bøyesen. Foto Tomas Bagackas.

– Det er selvsagt ganske viktig for en videodesigner som jobber for å få innpass i et marked, at hun får æren for det hun faktisk har gjort.

Lykke til fremover.

Tagged as: , , , , , , , , , , , ,