Kulturkompasset | critics of culture events

Askepot forestilling vækker opsigt kloden rundt


Askepot forestilling vækker opsigt kloden rundt – Tivoli

KØBENHAVN/DANMARK: Det er ikke kun i Danmark men også internationalt, at det har vakt stor opmærksomhed, at Dronning Margrethe, musikeren Oh Land og den russiske koreograf Yuri Possokhov forleden havde premiere på balletten Askepot på Pantomimeteatret i Tivoli.

Ud over en flot buket af anmelderroser, er historien om de tre personers samarbejde blevet vist og flittigt citeret på tv-stationer og internationale web-sites i hele verden. Med TV-visninger i Sverige​, England, Tyskland og flere andre lande er der tale om millioner af seere, der har haft mulighed for at se og høre om forestillingen Askepot​.

Dronning Margrethe II og komponisten OH Land omkranser en av Pantomitetrets ballettsolister fra Askepot. Foto fra EuroNews - Tivoli.

Dronning Margrethe II og komponisten OH Land omkranser en av Pantomitetrets ballettsolister fra Askepot. Foto fra NDR – Tivoli.

Bemærkelsesværdigt er det, at Danmarks største turistmarked Tyskland viste historien om Dronning Margrethe som scenograf i primetime på ZDF, NDR, Deutsche Welle og EuroNews. Deutsche Welle kan ses i hele verden i en tysk og en engelsk udgave, som bl.a. er meget populær i USA.

I følgende link kan ses klip fra ​udvalgte nationer som har omtalt Askepot: https://vimeo.com/vnrtv/review/173582919/01318db46d

Euronews, der ses af rigtig mange i USA, og er Europas mest sete nyhedsstation, versionerer deres indslag på op til 10 forskellige sprog. Indslaget, der er produceret af vnr.TV i samarbejde med Tivoli TV, er derfor forståeligt for folk i Mellemøsten, Italien, Frankrig, Rusland, Spanien, USA mm. I Sverige blev der bragt et indslag i primetime på Sveriges Televisions kulturnyheder. I Kina ​blev historien spredt ​ud ​via de ​to​ største nyhedsbureauer​ – og på den måde nåede den også web-tv og det sociale nyhedsmiljø i Kina. Ved Google Search søgninger var hele sider fyldt med omtaler af Askepot.

Trekløverets samarbejde ​og Dronningens høje niveau ​vækker opsigt

Dronning Margrethe, omgitt av musikeren Oh Land, til høyre, og den russiske koreograf Yuri Possokhov  til venstre, under pressekonferansen på Pantomimeteatrets scene. Foto fra Euronews - Tivoli.

Dronning Margrethe, omgitt av musikeren Oh Land, til høyre, og den russiske koreograf Yuri Possokhov til venstre, under pressekonferansen på Pantomimeteatrets scene. Foto fra Euronews – Tivoli.

I indslagene er det især Dronningens samarbejde med musikeren Oh Land og den internationalt kendte russiske koreograf Yuri Possokhov, der sættes fokus på. Mange medier finder det interessant, at den danske Dronning ​træder ind i rollen som scenograf. Det er også interessant, at Dronningens arbejde anerkendes af hendes professionelle samarbejdsparterne, der omtaler resultatet som meget farverigt og modigt. Det er man ikke vant til i udlandet.

Afslutningsvis har det næppe dæmpet interessen, at Nanna Øland Fabricius, bedre kendt som Oh Land, har stået for musikken til Askepot. Hun er netop hjemvendt fra New York og har de seneste år udgivet adskillige albums ligesom hun har optrådt flittigt i ind- og udland. Forestillingen kan ses frem til 8. september 2016.

Tagged as: , , , , , , , ,