Kulturkompasset | critics of culture events

CIRKUS CIRKÖR tilbake i Bærum


DET BESTE AV NORDISK NYSIRKUS:

CIRKUS CIRKÖR tilbake

Cirkus Cirkör tilbake i Bærum Kulturhus neste år. 28. feb - 4. mars 2017 i Store Sal

Cirkus Cirkör tilbake i Bærum Kulturhus neste år. 28. feb – 4. mars 2017 i Store Sal

De svenske sirkusstjernene i Cirkus Cirkör viser hvordan nysirkus fortsatt sprenger grenser, når de kommenterer flyktningkrisen i sin siste forestilling.

- Enestående sirkuspoesi. Svenska Dagbladet om «Limits».
- Poetisk, rikt, alvorlig men underholdende… Expressen om «Limits».

BÆRUM/NORGE: Kulturhuset i Sandvika utenfor Oslo har nysirkus som spesialfelt. Nå presenterer Bærum Kulturhus igjen manges favoritter, de verdenskjente svenskene i Cirkus Cirkör. 

Det er en grunn til at Cirkus Cirkör har en trofast skare norske fans: deres nye forestilling «Limits» er en fenomenal blanding av dans, akrobatikk og musikk. Denne gang kommenterer de også den pågående flyktningkrisen.Mer politisk enn noen sinne – fortsatt begeistrende: «Limits» hadde urpremiere tidligere i år, og får sine første ordinære visninger på Bærum Kulturhus i Norge vinteren 2017.
Våren 2016 vises den under Festspillene i Bergen. Avisa Expressen er blant de mange som har latt seg begeistre:
- Metaforene regner over poetisk, rikt, alvorlig men underholdende nysirkus. Migrasjonens fakta og en humanistisk holdning er selve linen for de fantastiske kunstnerne (Margareta Sörenson i Expressen).Slik beskriver en av utøverne, Saara Ahola, samspillet uten sikkerhetsnett:
- Når jeg er i lufta må jeg kjempe i mot kroppens vilje til å finne balanesen. Jeg må la Peter (i truppen) være min balanse, ellers faller vi begge. Min største utfordring er å helt slippe kontrollen og stole på Peter, sier nysirkusartist Saara Ahola. Se vakre, sterke smakebiter her: You Tube «Limits»«Limits» spilles 28. feb – 4. mars 2017 i Store Sal. Anbefalt aldersgrense 10 år. Billettsalget åpner i dag her: Limits i Bærum Kulturhus
Tagged as: , , ,