Kulturkompasset | critics of culture events

MAGNOR GLASSVERK 120 år


MAGNOR GLASSVERK 120 år

MAGNOR/NORGE: Magnor Glassverk feiret torsdag 31. Mars sitt 120 års jubileum med et stort arrangement på Bølgen og Moi på Briskeby i Oslo. hvor hundrevis av firmaets kontakter ble oppvartet og underholdt i Magnor stil på sitt aller beste. Med intervjuer med både Peer Spook, Halvor Bakke og Fínn Schjøll, – sjøl. Samt i anledning jubileet: Et absolut høydepunkt var Wenche Myhre på slapp line.

Av Henning Høholt.

MAGNOR GLASSVERK LANSERER BESTIKK FOR FØRSTE GANG

MAGNOR GLASSVERK har helt siden starten i 1896 skapt trolldom av ild og sand, og har gjennom generasjoner bidratt til å gjøre hverdag til fest. Dette året feirer glassverket 120 års jubileum, og har satset stort og lanserer et eget Magnor-bestikk. Den kjente møbel- og interiørdesigneren Halvor Bakke har designet bestikket, PURE, som kommer i både matt sort og blank stål. Alle Magnors kvalitetsprodukter er laget med stor omsorg og kjærlighet, det er også det nye bestikket. Magnors merkevarer skaper alltid lykke og begeistring, PURE bestikk er selve stemningsskaperen ved bordet.

Men det er klart at Magnors mange vakre produkter, som var presentert var det store høydepunktet i denne visningen, og samtidig presentasjonen av at Magnor nå også starter med bestikk, i dette til felle en serie med bestikk designet av Halvor Bakke, som fås både i stålfarget og i sort, selvsagt med designerens signatur på baksiden.

Her vises Halvar Bakkes nye lekre og elegant designede bestikket som er kreert for designhusets nye bestikk serie. Foto Magnor Glassverk

Her vises Halvar Bakkes nye lekre og elegant designede bestikket som er kreert for designhusets nye bestikk serie. Elegant, lekkert, strømlinjet. Foto Magnor Glassverk

Hvorfor et nytt bestikk? Jo, det er slikt at etterhvert så har mange begynt å servere middager på “større” tallerkener, og dermed hender det at små bestikk de lettere detter ned på tallerkenen, for å gå imot dette missforholdet mellom store tallerkener, og lite bestikk har det vist seg et behov for større – lengere bestikk.

PURE BESTIKK — design og funksjon

Halvor BAkke, Pure Steel

Halvor BAkke, Pure Steel

Interiør- og møbeldesigner Halvor Bakke har formgitt det eksklusive bestikket PURE for Magnor. Inspirasjonen har han hentet fra naturens renhet og sitt eget designuttrykk som alltid er preget av en ren, enkel, elegant og sofistikert stil, som passer perfekt i de norske hjem. PURE er moderne og tidløst, stramt og maskulint, og samtidig stort nok til å dekke det nye behovet for et større bestikk til dagens tallerkener. Med PURE BLACK og PURE STEEL kan du selv velge det uttrykket du liker best, eller blande blankt stål og matt for et spennende uttrykk.

PURE er et kvalitetsbestikk i den aller høyeste stålkvaliteten 18/10. Delene er massive og støpt i et helt stykke uten skjøter. Designen er gjennomført ned til hver minste detalj, og skiller seg fra mengden med sin luksuriøse og rene design. Alle deler har merkevaresignatur og kommer i lekre gaveesker med sølvtrykk. PURE kommer i 15 lekre og funksjonelle deler – velg den varianten du liker best eller bland delene.  

PURE BLACK er delikat i matt sort utførelse, og kommer med syv funksjonelle deler; kniv, gaffel, skje, teskje, spisepinner, salatskje og salatgaffel.

PURE STEEL er stilig i skinnende blank utførelse, og kommer i åtte funksjonelle deler; kniv, gaffel, skje, teskje, kakegaffel, kakespade, salatskje og salatgaffel.

DESIGNEREN HALVOR BAKKE

Halvor Bakke er en av Norges mest populære interiørdesignere, godt kjent som programleder i ulike interiørprogrammer på tv. Han har utviklet interiørkolleksjoner, møbelkolleksjoner, laget fargekart/ tapeter og designet gulv. Halvor Bakke kan dette med interiør, og gir stadig ny inspirasjon til de norske hjem.

For Magnor Glassverk har han med stor suksess designet CAP CLASSIQUE vinglass, LERK porselen, interiørseriene ROCKS, SKYLINE og SQUARE, og er nå aktuell med det nye bestikket PURE.

120års jubileumsfeiringen:

Selvsagt var det tett med kjendiser på Magnors 120 års jubileums feiring, se noen få bilder fra anledningen: Fotos Henning Høholt.

Forfatterinden Synnøve Nord og Otto Jan Teige - Interiørgalleriet. Foto Henning Høholt

Forfatterinden Synnøve Nord og Otto Jan Teige – Interiørgalleriet. Foto Henning Høholt

2 glade jubileumsgjester, Wenche Myhre, som sang, og Henning Høholt - Kulturkompasset

2 glade jubileumsgjester, Wenche Myhre, som sang, og Henning Høholt – Kulturkompasset

 

Finn Schjøll og Otto Jan Teige - Interiørgalleriet.

2 elegante gentlemenn på Magnors 120 års jubileum: Finn Schjøll og Otto Jan Teige – Interiørgalleriet.

Tagged as: , , , , , , , ,