Kulturkompasset | critics of culture events

Boble-suksess fra Magnor og Finn Schjøll


FINN SCHJØLLs Boble-suksess

Av Synnøve Nord, foto Henning Høholt

Finns Boble vaser, her i Sølv, Gull, Bronsje, Kobber til festlige og hverdags anledninger, elegant. Foto Henning Høholt

Finns Boble vaser, her i Sølv, Gull, Bronsje, Kobber til festlige og hverdags anledninger, elegant. Foto Henning Høholt

Blomstervasen Boblen, designet av blomsterdekoratør Finn Schjøll, er blitt en gedigen suksess både for designeren og for Magnor Glassverk.

Formgivningen av Boblen er inspirert av vanndråper som perler på en marikåpe etter regnvær.

At blomster interesserer Blomster-Finn er selvsagt.

At han er opptatt av at blomstene får gode vaser, slik at de kommer til sin rett likeså.

Da er det flott at han selv designer vaser. At ideen til denne runde boblefasongen også direkte har noe med blomster å gjøre er fascinerende.

Klar boble i tre forskjellige høyder

Vasen Boblen kom på markedet i september 2010. En klar vase i tre forskjellige størrelser – 11 cm, 13 cm og 20 cm høye. Særpreget i tillegg til den runde boblefasongen er den brede og helt flate kragen øverst. Denne kragen gir en fin avslutning på den runde formen rent estetisk. Men kragen er også en fin støtte for blomstene. Disse første klare utgavene av Boblen egner seg også utmerket til å putte en enkelt blomst, eller noen få, helt ned i vasen. Da lukker vaseformen blomstene inne i boblen. En virkning vi kan få om vasen ikke er helt full med vann.

Flnn Schjøll med sin blomstervase Boblen fra Magnor

Denne første boblevasen ble en stor suksess. Da var det naturlig at Finn Schjøll og Magnor arbeidet videre med dette temaet. Våren 2011 kom Boblen Spring Collection og Boblen kuvertvase. “Spring Collection er produsert i én størrelse, 12 cm høy og i mange spennende farger. Dette er farger som står fint til vårens blomster – himmelblå, turkis, vårgrønn, lilla, rosa og koksgrå. Den lille kuvertvasen, som ble lansert samtidig, er i klart glass og 7 cm høy. Den kan du eventuelt . bruke slik at du setter én liten vase ved hver kuvert. For alle boblene gjelder naturligvis også at du får frem en spennende og personlig virkning om du samler dem i grupper – i én størrelse, flere størrelser, samme farge eller flere farger. Her er det bare selv å være kreativ, la deg inspirere og gjør det som passer for deg.

Kubbelysestaker og vaser i julefarger

Sist høst ble Boblen kubbelysestaker lansert. Klart glass, med samme bobleform og krage som vasene. Lysestakene er produsert i ulike høyder med én, to eller tre bobler. Igjen ser vi et produkt som kan kombineres på mange måter – kubbelysestaker med lik høyde eller ulik. At disse er laget i klart glass gjør at lys i alle farger fint kan brukes. Om lysene skulle begynne å renne, vil kragen kunne fange opp stearinen og redde
duken. Naturligvis kan du også kombinere med boblevasene. I Boblen Christmas Collection finner vi boblevasen i én størrelse og tre spreke farger, rødt, lilla eller hvitt. Glade julefarger, hvor du kan velge den fargen som passer nettopp hos deg..

Magnor Glassverk

Magnor Glassverk ligger i Magnor i Eidskog kommune, like ved svenskegrensen. Glassverket som ble etablert i 1896, har en lang historie. Et firma som bygger på tradisjon og som har klart å følge med tiden. Dette blant annet takket være god ledelse, flinke designere og gode fagfolk. Firmaet har derfor hatt mange suksesser de senere år. Magnor Glassverk er også en av de største turistattraksjonene i Hedmark Fylke, med ca 250.000 besøkende hvert år. Om du besøker glassverket kan du få anledning til å se hvordan glass blir til – hvordan en glødende glassklump nærmest magisk blir til et flott produkt. Boblen er munnblåst glass, håndlaget av erfarne glassblåser. Naturligvis har det vært et nært samarbeid mellom designeren Finn Schjøll og glassblåserne i arbeidet frem mot den endelige prototypen.

 

Tagged as: , , ,