Kulturkompasset | critics of culture events

Høie of Scandinavia – Høie for velvære


Høie of Scandinavia

Av Henning Høholt

Høie of Scandinavia - Høie for belvære

Høie of Scandinavia – Høie for belvære

OSLO/NORGE: Den deilige følelsen når du legger deg i helt nytt sengetøy.

SOMMERKOLLEKSJONEN

I sommer er det en ekstra grunn til å la drømmene gå i oppfyllelse. God kvalitet, lekre farger og nyanser, førsteklasses utførelse.

unnamed

 

HØSTKOLLEKSJONEN

 

ImidlertidHøsten nærmer seg også og da er også de nye kolleksjoner fra Høie på plass i butikkene.

Et av høstens nye stemningsfulle mønstre fra Høie of Scandinavia. Foto Henning Høholt

Et av høstens nye stemningsfulle mønstre fra Høie of Scandinavia. Foto Henning Høholt

Denne høst sesongen markerer de seg med duse rolige nyanser og sjatteringer, som skal få brukerne til å få en god følelse, når man begynner å tenke på sengetid, – enten det er for en liten ettermiddags hvil, eller ved godnatt tid.

For velværen i hverdagen (og i fest) det er viktig at følelsen av å kunne legge seg i deilig sengetøy er noe man ser frem til, slik at man kan strekke seg, eller krype sammen og føle at man er tilfreds etter en langdag med mye jobb, etter en god treningsøkt, eller etter et godt møte med gode venner, eller en teater eller operaforestilling, eller kino eller konsert besøk.

Sengetøyet er imidlertid en ting for seg, det annet er hva der er inne i sengetøyet, nemlig dyner og puter.

De lekre dun puter og dyner fra Høie of Scandinavia er selvsagt tydelig merket med Høie sin logo, og det norske flagg, slik at man er sikker på at det er riktig kavlitet man kjøper. Foto Henning Høholt

De lekre dun puter og dyner fra Høie of Scandinavia er selvsagt tydelig merket med Høie sin logo, og det norske flagg, slik at man er sikker på at det er riktig kavlitet man kjøper. Foto Henning Høholt

Kvalitet

Tradisjonelt befinner kvaliteten fra Høye seg aller høyest på kvalitets stigen, kvalitet koster, men dermed får man også noe som har en mye større komfort og gir den rette vell være følelsen, samtidig som holdbarheten er av en enda bedre kvalitet, og slik skal det være om man vil ha den beste hvilefølelsen.

Liten jente på en stor Høie pute med gåsedun, foto Henning Høholt.

Liten jente på en stor Høie pute med gåsedun, foto Henning Høholt.

 

I mer enn 150 år har Høie satt sitt preg på skandinaviske hjem. Kombinasjonen av topp kvalitet, gode design og en innovativ holdning, har ført til at Høie fortsatt er den mest anerkjente merkevaren innen sengeklær.I 1999 ble Høie en del av Mascot Høie konsernet som i dag har utviklet seg til å bli en internasjonal ledende merkevare-leverandør av Mascot og Høie dyner og puter, Høie sengetøy samt Berger pledd.Høie står sterkt i folks bevissthet som synonymt med kvalitet og høy komfort. I dag selges og markedsføres våre merkevarer hovedsakelig på det norske markedet men vi eksporterer også en stor andel av våre produkter til Sverige, Finland, Danmark, Island, Polen, Tsjekkia m.m.
hoie-magnus-pledd

hoie-magnus-pledd

Alle med forskjellige krav til komfort, farge og design – men alle har de den gode og anerkjente Høie kvaliteten!

Med et bredt vareutvalg inneholdende tidsriktige design og flotte kvaliteter, ønsker vi deg derfor velkommen til en verden av velvære – en verden som gir deg alt du trenger for å få en god natts søvn.

– See more at: https://hoie.no/om-mascot-hoie#sthash.OwLbAH6v.dpuf

 

fabrikk2I 1850, ble det startet produksjon av tekstiler i Høie-vassdraget helt sør i Norge. Tilgangen på ubegrenset mengder med rent norsk fjellvann var det viktigste bidraget til at kvaliteten på stoffene ble kjent som de beste i Skandinavia. De første hundre årene hadde Høie et bredt spekter av varer før de besluttet å spesialisere seg innen utstyrsektoren. Et hardt marked presset frem det innovative hos ledelsen og nyhetene kom på løpende bånd.Som første norske bedrift bestemte Høie seg for å satse på ferdig sydd sengetøy samtidig med at de lanserte de første fargede dynetrekk og laken. Dette prosjektet fikk en tung start da husmødrene var vant til å sy alt selv og det kun i ensfarget hvitt stoff, men fabrikken var ustoppelig med sine gjennomarbeidede design og velbegrunnede nyheter og fikk etter hvert et godt fotfeste i markedet. Skepsisen var også stor da kjolestoffet ”Lille Marthine” i krepp ble lansert i 1955 med budskapet om at man slapp rulling og stryking. Men gjennombruddet kom – og innovatøren Høie hadde skapt et unikt begrep som ble kjent langt utenfor Skandinavias grenser. Høie krepp er også kjent i dag som en spesiell veveteknikk som sørger for luftlommer mellom kroppen og sengetøyet noe som gjør at den føles ”lun om vinteren og sval om sommeren”.Høie har gjennom tidene hatt mange eiere men det er trolig de tre generasjonene med familien Jebsen som eide og drev fram fabrikken fra 1904 og frem til 1990 som har hatt størst påvirkning på utviklingen. Gründerevnen og innovative satsinger kombinert med stor vekt på reklame og PR var nøkkelen til suksessen. I 1957 var de også de første ute med krympefri behandling av stoffene samtidig med at Jebsen drev gjennom ideen om at produktene skulle ha en lekker innpakning ute i butikkene. Det ble dermed innført gjennomsiktige cellofanpakninger med en tydelig vare-deklarasjon på allerede den gang.En innovativ holdning har alltid vært til stede ved vannfallet på Mosby samtidig med at gode kontrollrutiner sikret at alle produkter holdt topp standard. Alt ble testet; slitestyrke, fargeekthet, kokevaskekthet, krympeegenskaper, strekk- og rivestyrke samt strekk i sømmene. Intet ble overlatt til tilfeldighetene den gangen heller. Siden den gangen har nye moderne produksjonsmetoder utviklet stoffene ytterligere. Kravet til førsteklasses råvarer i 100% ren myk bomull er opprettholdt sammen med førsteklasses kunnskap om å finishere de mykeste og beste stoffene til sengetøy, dyner og puter.I tillegg til Høies egen kvalitetskontroll er produktene også testet mot helseskadelige stoffer og Øko-Tex 100-sertifisert. Alle med forskjellige krav til komfort, farge og design – men alle har de den gode og anerkjente Høie kvaliteten !I en bransje med vanskelige og stadig skiftende kår, har nå Mascot Høie AS hatt evnen til å tenke nytt og utradisjonelt i kritiske faser, og fremstår i dag som Skandinavias markedsleder på hjemtekstiler med sengeklær, dyner og puter samt ull pledd.

Merkevaren Berger

hoie-magnus-pleddUll-stoffer har vært fremstilt på Norske gårder i århundrer. Med den industrielle revolusjonen ble fabrikkene den store konkurrenten til hjemmeproduksjonen.

Berger pledd har sin historie helt tilbake til 1880, og er kjent for sine varme, myke og behagelige produkter. Pleddene veves av førsteklasses 100% ren ny New Zealand ull. Berger har i dag en bred kolleksjon som passer inn i de fleste interiør og til ethvert bruk. Et Berger pledd er gaven som alltid blir satt pris på. På designsiden har Berger greid å bevare sin tilknytning til norsk tradisjon, samtidig som nye tidsriktige design er utviklet.
Et Berger ullpledd er en kombinasjon av moderne tekstilteknikk, erfaring og fagkunnskap.

Historien om Mascot Høie AS

Berg Tekstil som firmaet først ble kalt, har produsert dyner og puter på Brekstad i Sør-Trøndelag siden 1987, under ledelse av gründer Morten Berg. Det begynte med produksjon av dyner og puter, samt soveposer. Etter hvert ble vårt satsingsområde bare dyner og puter, og vi lanserte merkevaren Mascot over hele Skandinavia. Fabrikken har hatt en kraftig vekst i både produksjon, omsetning og antall ansatte siden den først ble etablert, og fusjonerte også med dynefabrikken Norsov i 2003. Fabrikken har nå moderne lokaler og produksjonsutstyr, som gir en effektiv produksjon med høy kvalitetskontroll.

For å få et bedre grep om et marked i stadig utvikling, kjøpte Mascot Berg Tekstil opp Høie AS i 1999. Foruten Norges sterkeste merkevare på sengetøy – fikk vi da også ærverdige Berger pledd, NF i Sverige og 150 år med skandinavisk tekstiltradisjon og to nye produktområder; sengetøy og pledd på kjøpet. Dette dannet grunnlaget for Mascot Høie AS slik vi står i dag.

I dag selges og markedsføres våre merkevarer Mascot, Høie og Berger på det norske markedet, samt en rekke andre land som Sverige (også med varemerket NF), Danmark, Finland, Island, Polen, Tsjekkia m.m. Med et bredt vareutvalg inneholdende tidsriktige design og flotte kvaliteter, ønsker vi deg derfor velkommen til en verden av velvære – en verden som gir deg alt du trenger for å få en god natts søvn…

– See more at: https://hoie.no/merkevaren-hoie#sthash.pAehS4SJ.dpuf

fabrikk2
I 1850, ble det startet produksjon av tekstiler i Høie-vassdraget helt sør i Norge. Tilgangen på ubegrenset mengder med rent norsk fjellvann var det viktigste bidraget til at kvaliteten på stoffene ble kjent som de beste i Skandinavia. De første hundre årene hadde Høie et bredt spekter av varer før de besluttet å spesialisere seg innen utstyrsektoren. Et hardt marked presset frem det innovative hos ledelsen og nyhetene kom på løpende bånd.      IMG_9133Som første norske bedrift bestemte Høie seg for å satse på ferdig sydd sengetøy samtidig med at de lanserte de første fargede dynetrekk og laken. Dette prosjektet fikk en tung start da husmødrene var vant til å sy alt selv og det kun i ensfarget hvitt stoff, men fabrikken var ustoppelig med sine gjennomarbeidede design og velbegrunnede nyheter og fikk etter hvert et godt fotfeste i markedet.
Skepsisen var også stor da kjolestoffet ”Lille Marthine” i krepp ble lansert i 1955 med budskapet om at man slapp rulling og stryking. Men gjennombruddet kom – og innovatøren Høie hadde skapt et unikt begrep som ble kjent langt utenfor Skandinavias grenser.
Tid for en liten høneblund mens de voksne prater om dyner og outer, sengetøy, pledd. osv. Liten jente på en stor høie pute med gåsedun 2015, Kvalitet. Foto Henning Høholt

Tid for en liten høneblund mens de voksne prater om dyner og outer, sengetøy, pledd. osv.
Liten jente på en stor høie pute med gåsedun 2015, Kvalitet. Foto Henning Høholt

Høie krepp er også kjent i dag som en spesiell veveteknikk som sørger for luftlommer mellom kroppen og sengetøyet noe som gjør at den føles ”lun om vinteren og sval om sommeren”.

Høie har gjennom tidene hatt mange eiere men det er trolig de tre generasjonene med familien Jebsen som eide og drev fram fabrikken fra 1904 og frem til 1990 som har hatt størst påvirkning på utviklingen. Gründerevnen og innovative satsinger kombinert med stor vekt på reklame og PR var nøkkelen til suksessen. I 1957 var de også de første ute med krympefri behandling av stoffene samtidig med at Jebsen drev gjennom ideen om at produktene skulle ha en lekker innpakning ute i butikkene. Det ble dermed innført gjennomsiktige cellofanpakninger med en tydelig vare-deklarasjon på allerede den gang.

En innovativ holdning har alltid vært til stede ved vannfallet på Mosby samtidig med at gode kontrollrutiner sikret at alle produkter holdt topp standard. Alt ble testet; slitestyrke, fargeekthet, kokevaskekthet, krympeegenskaper, strekk- og rivestyrke samt strekk i sømmene. Intet ble overlatt til tilfeldighetene den gangen heller. Siden den gangen har nye moderne produksjonsmetoder utviklet stoffene ytterligere. Kravet til førsteklasses råvarer i 100% ren myk bomull er opprettholdt sammen med førsteklasses kunnskap om å finishere de mykeste og beste stoffene til sengetøy, dyner og puter.

I tillegg til Høies egen kvalitetskontroll er produktene også testet mot helseskadelige stoffer og Øko-Tex 100-sertifisert. Alle med forskjellige krav til komfort, farge og design – men alle har de den gode og anerkjente Høie kvaliteten !

I en bransje med vanskelige og stadig skiftende kår, har nå Mascot Høie AS hatt evnen til å tenke nytt og utradisjonelt i kritiske faser, og fremstår i dag som Skandinavias markedsleder på hjemtekstiler med sengeklær, dyner og puter samt ull pledd.

Merkevaren Berger

hoie-magnus-pleddUll-stoffer har vært fremstilt på Norske gårder i århundrer. Med den industrielle revolusjonen ble fabrikkene den store konkurrenten til hjemmeproduksjonen.

Berger pledd har sin historie helt tilbake til 1880, og er kjent for sine varme, myke og behagelige produkter. Pleddene veves av førsteklasses 100% ren ny New Zealand
ull. Berger har i dag en bred kolleksjon som passer inn i de fleste interiør og til ethvert bruk. Et Berger pledd er gaven som alltid blir satt pris på. På designsiden har Berger greid å bevare sin tilknytning til norsk tradisjon, samtidig som nye tidsriktige design er utviklet.

Et Berger ullpledd er en kombinasjon av moderne tekstilteknikk, erfaring og fagkunnskap.
Tagged as: , , , , , ,