Kulturkompasset | critics of culture events

Julie Skarland. Paris – New Delhi – Oslo på Kunstindustrimuseet


Julie Skarland. Paris – New Delhi – Oslo

Julie Skarland åpner utstilling i Kunstindustrimuseet 18. Oktober 2014. Foto Pablo Batholomew. Tittel på antrekket er “Sail On” fra Alice in Hindustan.

Kunstindustrimuseet har gleden av å invitere til høstens store utstilling «Julie Skarland. Paris – New Delhi – Oslo» i Kunstindustrimuseet. Utstillingen åpner 18.oktober og står til 1.februar.

OSLO/NORGE: Julie Skarland, er en av våre mest egenartete motedesignere. Gjennom klær, videoer, broderier tegninger og foto gir utstillingen et innblikk i Julie Skarlands kreative virksomhet fra 1990-tallet til i dag. Den viser hennes kunstneriske reise fra motedesign mot kunsthåndverk og billedkunst.

Som motedesigner utviklet Julie Skarland tidlig en personlig, folkloreinspirert eventyrstil hvor strikking, broderi, gjenbruk og dekonstruksjon er viktige stikkord. I dag lager hun fortsatt klær som utstillingsobjekter, men orienterer seg også mot andre uttrykksformer.

Skarland er født og oppvokst i Trondheim og er i dag bosatt i New Dehli. Kurator for utstillingen er Anne Kjellberg, og formidlingskurator er Cathrine Lorange. Utstillingskurator er Kathrine Hysing.

 

Tagged as: , , ,