Kulturkompasset | critics of culture events

CARTE BLANCHE JUBILERER på Dansens Hus


CARTE BLANCHE JUBILERER

A Collection of short stories med Carte Blanche, koreografi Ina Christel Johannssen. Foto Thor Brødreskift. På Dansens Hus, Oslo 9.-12. Oktober

OSLO/NORGE: I år ferier Carte Blanche sitt 25-års jubileum. De er godt i gang med feiringen, som har pågått på ulikt vis hele året. Nå står Dansens Hus og Oslo for tur med forestilling og utstilling 9. – 12. Oktober.

Gjennom både forestillingen «A Collection of Short Stories»  og jubileumsutstillingen har publikum en unik mulighet til å stifte bekjentskap med dagens dansere i Carte Blanche, samtidig som man får et innblikk i kompaniets mangslungne historie og blir bedre kjent med Carte Blanche som helhet.

Forestilling

Ina Christel Johannessengår som en rød tråd gjennom Carte Blanche historie. Hun var huskoreograf på 90-tallet, og har i løpet av de siste tjue årene laget hele tretten forestillinger for kompaniet. Med utgangspunkt i hver dansers individuelle uttrykk og historie har hun skapt en forestilling hvor det innenfor intime rammer utspiller seg personlige fortellinger som perler på en snor. Også fysisk kommer vi tettere på danserne enn vanlig, der de beveger seg på en smal cat walk-aktig scene med publikum sittende på begge sider.

A Collection of short stories, koreografi Ina Christel Johannessen med Carte Blanche på Dansens Hus, Oslo 9-12. Oktober.

Utstilling

Portugiseren Rui Horta er en av Europas mest kjente koreografer, men har også vakt oppsikt som scenograf og designer. Sammen med videokunstneren Anastasia Isachsen, har han bygget opp en utstilling med videoprojeksjoner, fotografier og anekdoter fra Carte Blanches historie. Utstillingen representerer dermed det historiske, mens danserne, gjennom Ina Christel Johannessens uttrykk i forestillingen, representerer nåtid og fremtiden konseptuelt for kompaniet.

Både forestilling og utstilling ble vist første gang under Festspillene i Bergen i mai.

Se kort trailer fra forestillingen her

Last ned bilder fra «A Collection of Short Stories» her

 

A Collection of Short Stories

9 okt. 20:00. 10 okt. 18:00 og 20:00. 11 okt. 17:00 og 19:00. 12 okt. 17:00 og19:00.

Koreografi og forestillingskonsept: Ina Christel Johannessen. Dansere: Caroline Eckly, Guro Rimeslåtten, Jennifer Dubreuil Houthemann, Christine Kjellberg, Nuria Navarra Vilasaló, Sara Enrich Bertran, Ole Martin Meland, Simbarashe Norman Fulukia, Timothy Bartlett, Mathias Stoltenberg, Hugo Marmelada og Jack Lorentzen

A Collection of short stories, koreografi Ina Christell Johannessen, Carte Blanches julieumsforestilling fra Festspillene i Bergen gjester på Dansens Hus, Oslo, 9.-12. Oktober.

Kostymedesign: Kathrine Tolo

Lysdesign: Chrisander Brun

 

Jubileumsutstilling

11. og 12. oktober  12.00 – 15.00. Fri entré.

Utstillingskonsept: Anastasia Isachsen & Rui Horta

 

Musikk: Koenraad Ecker, Jacaszek, Harold Budd, Frank Bretschneider , Mika Vaino, Los Angeles Negros, Mental Overdrive og Kreng

Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,