Kulturkompasset | critics of culture events

Barberen i Sevilla in Oslo


Barberen vender tilbake til Bjørvika

OSLO: Operafansens favorittbarberer kommer tilbake til Scene 2! Lørdag 8. september står Figaro klar til å skape forvirring og forviklinger når Barberen i Sevilla har sesongpremiere i Operaen.

Espen Langvik som Figaro i Bjørvika. Foto: Erik Berg

Det er Nasjonaloperaens baryton Espen Langvik som igjen synger rollen som Figaro. Langvik var sist å se som den tragiske og plagede Benjamin Sigismund i Gisle Kverndokks Den fjerde nattevaktsom i sommer hadde stor suksess under operafestivalen i Savonlinna. Nå setter han pris på å kunne vende tilbake til Figaro.

-         Nå som stoffet har hatt tid til å synke inn har jeg enda mer oversikt, energi og spilleglede, som jeg håper vil smitte over på publikum. Dette blir Barberen 2.0., sier han entusiastisk.

Barberen i Sevilla er en av verdens mest spilte operaer og har blitt satt opp i utallige ulike varianter.«Når verket settes opp på Operaens Scene 2, legges det opp til et detaljert kammerspill. Denne muligheten for så tett å oppleve mimikk og uttrykk, er forestillingens største styrke», mente Aftenposten etter premieren på Nasjonaloperaens produksjon i november 2011. Langvik er enig i at den mindre scenen gir en helt egen atmosfære til operaen.

-         Man skal kanskje være forsiktig med å nevne ”Barberen” og ”intim” i samme setning, men det gir absolutt en annen opplevelse at vi er på Scene 2 og kommer nærmere publikum, sier han.

I år er det sopranen Silvia Moi som tar over rollen som Rosina, og sammen skal hun og Langvik leke seg gjennom Rossinis elegante og sprudlende opera buffa.

I øvrige roller finner vi gjestesolist Tuomas Katajala og Nasjonaloperaens Hege HøiseterKetil Hugaas og Petri Lindroos. FranskeFrançois de Carpentries står bak regien, og den musikalske ledelsen er ved Sergio Alapont.

 

NASJONALOPERAEN:   Barberen i Sevilla reiser på turné til Harstad den 2. og 3. oktober.

 

Tagged as: ,